Vincze Dániel - Vezér Fitness

Hívjon minket bizalommal:
52/715-816
vezerfitness@gmail.com
52/458-172
Select language
Tartalomhoz ugrás
EDZŐINK
Vincze Dániel
Sziasztok!

Vincze Dániel vagyok, személy és erőnléti edző. Gyerekkorom óta szerves részét képezi az életemnek a sport, mar apró lurkóként is állandóan mozogtam valamit. Az első igazi versenysport az életembe a triatlon és a duatlon volt, előbbiben országos bajnok, utóbbiban országos 2ik helyezett voltam. A triatlon és duatlonos évek után egy teljesen másféle sportágat kezdtem el csinálni, mely a jégkorong volt. Ezt 13 éves koromban kezdtem el, és 20 éves koromig profi szinten is csináltam. Sajnos, mint minden sportban itt is egy sérülés volt, ami végett vetett a karrieremnek. A jégkoronghoz viszont a mai napig kötődők, jelenleg is aktív játékvezetőként tevékenykedek, már nemzetközi szinten is.

A jégkorong befejezése után kezdtem el jobban a súlyzós edzéssel foglalkozni, és ásni bele magam a témába. Az elején én is ugyan úgy, mint sokan, a testépítő médiának a cikkeit olvastam, és az elején fejlődtem is, azonban egy idő után stagnálni kezdtem, és egyre jobban kezdett érdekelni, hogy lehet naturál módon tovább erősödni és persze izmosodni. Az erőemelés másfél éve jött képbe, és azóta a
guggolás-fekve nyomás-felhúzás módszerei szerint edzek. Úgy gondolom, és a sok információt begyűjtve állíthatom, hogy naturál módon az erőemelés gyakorlásával lehet a legjobb erőszintet és izomtömeget építeni.

Versenyezni 2018 őszén kezdtem el a MERSZ (Magyar Erőemelő Szövetség) berkein belül.

Legjobb eredményeim RAW kategóriában
  • 170 kg guggolás
  • 120kg fekvenyomás
  • 200 kg felhúzás

Az erőemelés mellet csoportos edzésekkel is várok minden kedves érdeklődőt. A TABATA edzésmódszer, amely rendkívül hatékony zsír égető edzésforma, emelet kiváló erő es állóképesig fejlesztésére is.
ERŐEMELÉS

Semmi sem fejezi ki jobban az átfogó értelemben vett színtiszta testi erőt, mint az erőemelés három fogásneme: a guggolás, a fekvenyomás és a felhúzás. A guggolás során a versenyző a rudat a vállán tartva leguggol, majd fel kell állnia vele. A guggolás akkor érvényes, ha a versenyző eléri az előírt guggoló mélységet (a comb felső felülete a csípőnél lejjebb kerül, mint a térd felső csúcsa), majd álló helyzetbe áll vissza. A fekvenyomás során a versenyző a fekvenyomópadon hanyatt fekve helyezkedik el, úgy, hogy a feje, a válla, a feneke érinti a fekvenyomópad felületét, a talpak stabilan a talajon vannak. A versenyző a mellkasára engedi a rudat, és ott tartja mozdulatlanul a vezetőbíró „press” (angol szó, jelentése: „nyomás”) vezényszaváig, amely után megkezdheti a súly kinyomását. A felhúzásnál a versenyzőnek a lábai előtt vízszintesen fekvő rudat kell felemelnie, úgy, hogy a gyakorlat végén a térdeinek ki kell egyenesedniük, és a vállait ki kell húznia. A gyakorlat végén a súlyt kontrolláltan vissza kell helyeznie a földre (nem eshet ki a kezéből).


TABATA

A Tabata keletkezéstörténetéről röviden csak annyit, hogy egy japán orvos, Dr. Izumi Tabata nevéhez fűződik, aki hazája gyors korcsolya csapatának segítve, vizsgálta az edzéstervek hatékonyságát.
A bonyolult részleteket mellőzve az alapgondolat az volt: egyensúlyt kell teremteni az alacsonyabb és magasabb intenzitású edzéselemek között.
Mi az a TABATA edzés?
Egy rendkívül hatékony zsír égető edzés, ami mellette erőt és állóképességet is fejleszt!
A lényege, hogy 20 másodperc rendkívül intenzív mozgás és 10 másodperc szünet váltogatja egymás, de összesen csak 4 percig (azaz 8 szakaszra oszlik az edzés maga).
Mint már írtuk, ez egyensúlyt teremt az alacsonyabb és magasabb intenzitású edzéselemek között. Előbbi előnye nyilvánvalóan az, hogy könnyebb kitartani, míg utóbbival az izomtömeget növeljük.
Mindössze 4 percnyi magas intenzitású intervallum edzés (HIIT). Ezen idő alatt kétféle szakaszt váltogatunk: van a 20 másodpercig tartó intenzív mozgás és az azt követő 10 másodpercnyi szünet.
A ciklust nyolc alkalommal kell ismételni (így jön ki a 4 perc), a kutatók szerint ez az „amennyire rövid, annyira intenzív” edzés többet ér a szervezet aerob  és anaerob energiatermelő folyamatai szempontjából, mint ha egy órán keresztül mérsékelt intenzitású kardió edzést folytatnánk (azaz például futnánk).
Mindez azért lehetséges, mert a pihenő csak feleannyi ideig tart, mint a mozgás, így a testünknek nincs alkalma teljesen regenerálódni, azaz körülbelül a sorozat fele után nem sokkal eljutunk a maximális oxigénfelvételig.
Az edzésforma nagyszerű előnye, hogy nem igényel gépeket, ugyanis funkcionális gyakorlatok vannak  benne, és az olyan eszközök, mint a TRX, Kettlebell, SMR henger, ugrálókötél, kamion vagy traktorgumi, medicinlabda stb.
Copyright © 2018 www.vezerfitness.hu
HÍRLEVÉL
Válaszd ki miről szeretnél hírlevelet kapni:
Női Vezér Fitness Club
Hétfőtől Péntekig: 07:00 - 20:30
Szombat, Vasárnap: 14:00 - 19:00
VEZÉR FITNESS Debrecen
GYM és FITNESS KÖZPONT.
Hétfőtől Péntekig: 06:00 - 22:00
Hétvégén: 14:00-19:00
Vissza a tartalomhoz