KÁLVIN TÉR - Vezér Fitness

+36 52/715-816, +36 52/458-172
vezerfitness@gmail.com
Tartalomhoz ugrás
KÁLVIN TÉR

TAE-BO:
A Tae Bo egy amerikai edzésmódszer, amely az 1990-es években vált népszerűvé. A taekwondo-s harcművész Billly Blanks hozta létre mint az egyik első kardio-box programot. Billy Blanks 1976-ban alkotta meg a Tae Bo-t miután harcművészeti tapasztalatát táncos elemekkel vegyítette. A magas intenzitású edzés hozzájárul a szív és érrendszeri fittséghez, erőnövelő és állóképesség- valamint hajlékonyság fejlesztő hatású. Tae Bo edzéssel óránként 500-800 kalóriát égethetsz el.

ZUMBA:

TRX:
Az eszköz egyik jelmondata, hogy építs szálkás izomzatot. Nos, ezen az órán éppen ezen leszünk. Saját testtömeggel végzett TRX gyakorlatokkal és néha egy kis külső ellenállással dolgoztatjuk meg az egész testet, végtagokat és a törzset is. Az izom építéséhez, formálásához elengedhetetlen, hogy szabályosan, kontrolláltan végezzük a feladatokat. Ezen az órán ez lesz a mottó. Mindenki meg fogja találni a neki megfelelő kihívást a gyakorlatokban, miközben formálódik a kar, váll, has, hát, comb és fenék.

ALAKFORMÁLÓ ÓRA:
Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul, majd nyújtással elő készítjük a foglalkoztatásra kerülő izomcsoportokat. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket, kézi súlyzót, gumikötelet és egyéb eszközöket.

MASSZÁZS:

FUNCTIONAL TRAINING:

PILATES:
A harmonikus testalkat kialakítása, speciális légzéstechnikával. A jóga, a balett, a keleti harcművészetek ötvözete a legújabb fitnesz irányzatokkal. Medencekörnyéki, hasi és háti izmok speciális és  koncentrált megerősítése a "módszerrel" a cél. Egyszerre erősít és tesz hajlékonnyá, rugalmassá. Már az óra befejeztével érezhető a gyakorlás hatása. Felhasznált eszközei a gumikötél, soft-ball, fit ball, kézi súlyzó, Pilates roller, Pilates karika, gymstick.

SPINNING:
Nagyon jó zsírégető: ha valaki felesleges kilókkal küzd, bátran kezdjen el tekerni betartva a fokozatosság elvét és használjon pulzusmérő órát. Egy pulzuskontrollos tréninggel rövid idő alatt nagyon hatékonyan lehet fogyni. Állóképesség fejlesztő: a rendszeresen végzett Spinning edzéseknek köszönhetően pár hét alatt változás tapasztalható teljesítőképességünkben. A Spinning óra végrehajtása során meghatározott pedálfordulat- és pulzustartományban dolgozunk végig.

SPINRACING:
Totál body training, tehát egyidejűleg az egész izomzatot átmozgatjuk, ezt változatos feladatokkal érjük el. A zenére, szinkronban dolgozunk, ez segít a remek hangulat és kikapcsolódás elérésében. Az órán kontrollművészet érvényesül: kontrolláljuk az edzés intenzitását, légzéskontroll, testtartás és mozdulatok kontrollja, az elme kontrollja.

CROSS TRAINING:
A crosstraining egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva. Ezen képességek a következők: erő, gyorsaság, koordináció, állóképesség, hajlékonyság. A crosstraining nagy előnye a hagyományos fitness teremben végzett edzésekkel szemben az, hogy itt az eszközigény igen csekély. Az edzések jelentős része saját súllyal végzet gyakorlatokból épül fel, de emellett kézi súlyzókat, medicin labdát, gumikötelet, ugrókötelet, funkcionális eszközöket (TRX, fit-ball, pilates roller) is használunk.

TABATA HIIT:

BASIC STEP:
Egyszerű lépések a step padon a koreográfia követhető, nem bonyolult. Kezdők is bátran kipróbálhatják.70%-ban a popsit, a combot és a lábszár izmait mozgatja meg.

AKROBATIKA:


Copyright © 2018 www.vezerfitness.hu
Vissza a tartalomhoz