Kecskés Melinda - Vezér Fitness

+36 52/715-816, +36 52/458-172
vezerfitness@gmail.com
Tartalomhoz ugrás
Kecskés Melinda

Spinning,Power Plate és Gyerek fitness edző

Kecskés Melinda kézilabdáztam, később népi táncoltam 5 évig, ezután aerobicoztam, majd 2000-től kezdtem kondizni.


Eredményeim:
- 2001 őszi Nestlé-Fitness kupa 7 hely
- 2002 tavaszi Magyar-Bajnokság 6. hely
- 2002 Hard-Body fitness Weekend 4. hely

Képesítéseim:
- 2001-ben Fitness-Akadémia: sportedző, testépítő-fitness szakágban
- 2004-ben Fitness-Akadémia spinning oktató (teremkerékpár edző)

Óratípusok:
- személyi edzéseket tartok
- zsírégető és állóképességi spinning órákat tartok

A Spinning program néhány előnye:
· Nagyon jó zsírégető: ha valaki felesleges kilókkal küzd, bátran kezdjen el tekerni betartva a fokozatosság elvét (kezdetben heti 2-3 alkalommal), és használjon pulzusmérő órát. Egy pulzuskontrollos tréninggel rövid idő alatt nagyon hatékonyan lehet fogyni.
· Állóképesség fejlesztő: a rendszeresen végzett Spinning edzéseknek köszönhetően pár hét alatt változás tapasztalható teljesítőképességünkben. A korábban nehezen, nehezebben végzett feladatokat sokkal könnyebben tudjuk végrehajtani.
· Stressz leépítő hatású: napjaink égető problémája a stressz. Mindenki rohan, a megélhetéséért küzd. A felgyülemlett feszültség levezetésének egyik legegyszerűbb és legjobb módja egy kiadós, „kőkemény” tekerés.
· Edzi a szívet és a vérkeringési rendszert: a Spinning program végrehajtása során meghatározott pedálfordulat- és pulzustartományban dolgozunk végig. Ennek az úgynevezett aerob határok között végzett edzésnek köszönhetően javul szívünk teljesítménye, gazdaságosabban tud működni, ezáltal a többi szervünk is – mivel a vér több oxigént tud szállítani – hatékonyabban funkcionál.
· Ízületkímélő: a helyesen beállított kerékpároknak, illetve a végzett edzők által adott instrukcióknak, tanácsoknak köszönhetően teljes mértékben óvja az ízületeket. Mivel nincs semmiféle talajhoz történő ütődés, ezért az ilyen jellegű sérülések kizártak.
· Rehabilitációs, regeneráló jellegű: a Spinning programon belül léteznek olyan edzéstípusok, amelyeket a betegségek, műtétek utáni felépülési, ismételt formába hozási időszakban alkalmazhatók.
· Csapatépítő edzés: mivel egy csoportosan végrehajtott tréningről van szó, számos olyan embernek hozott változást az életébe, akik valamilyen probléma (például túlsúly, szervi elváltozás) miatt más órákat nem mertek, nem tudtak látogatni.
· Hat az elmére/szellemre: az egyik legjobb mentális tréning. Nem csak testileg, de lelkileg is fejleszti az embert. Erősebbek leszünk, a mindennapi életben jelentkező problémákat is hatékonyabban tudjuk kezelni, megoldani. Küzdésre tanít.
· Szórakoztató: nincs annál jobb dolog, mint különböző célokkal rendelkező, de ennek eléréséhez ugyanazt a programot felhasználó, képzett edző vezetésével, hangulatos zenékre együtt tekerni.

Tévhitek a Spinning-el kapcsolatban:
„Nem megyek tekerni, mert vastag lesz a lábam.” – főleg a hölgyek hoznak fel ilyen indokot. Mivel hosszabb ideig tartó aerob, kardió edzésről van szó (nagyon ritkán kerül a pulzus e tartomány fölé), inkább fogyaszt és állóképességet növel, mint izmokat. Csak meg kell nézni az országúti bringásokat! Formás és izmos, de nem vastag lábuk van.

„Biztosan nem bírnám ki.” – a Spinning program egyik alapelve, hogy a résztvevő nem az edzőnek és nem a többieknek, hanem saját magának teker. Egyénileg szabályozza az ellenállást, a tempót, bármikor pihenhet, ha úgy érzi, hogy elfáradt, de bármikor tekerhet keményebben, ha erősebbnek érzi magát.


- gyerekeknek erősítő edzéseket
Copyright © 2018 www.vezerfitness.hu
Vissza a tartalomhoz